آژانس دیجیتال مارکتینگ و طراحی سایت روشن

68 995 910 - 021
لوگو طراحی سایت
آژانس دیجیتال مارکتینگ روشن

قدم اول در شروع کارآفرینی + چگونه یک کارآفرین موفق شویم؟

 

 

کارآفرینی همواره برای بسیاری از افراد جذاب بوده است، زیرا تصور می‌کنند که کارآفرین فقط نشسته و دستورات می‌دهد و پول زیادی به دست می‌آورد! شاید از بیرون این‌گونه به نظر برسد، اما واقعیت چیز دیگری است. مثلاً بحران جهانی کرونا نشان داد که کارآفرینی چقدر چالش‌برانگیز است و اگر نتوانید به‌عنوان یک رهبر کسب‌وکار بحران‌ها را مدیریت کنید، مجبور خواهید شد از دنیای کارآفرینی خداحافظی کنید؛ بنابراین، به نظر می‌رسد که کارآفرینی خیلی هم آسان نیست!

اما اگر شما از علاقه‌مندان به کارآفرینی هستید، توصیه می‌کنیم این مقاله را از دست ندهید. در این مقاله، در 10 مرحله به شما آموزش می‌دهیم چگونه به یک کارآفرین موفق تبدیل شوید و سپس 5 راهکار برای مقابله با چالش‌های دنیای کارآفرینی ارائه می‌دهیم. این مقاله یک راهنمای گام به گام برای شماست که نشان می‌دهد برای کارآفرین شدن باید چه اقداماتی را انجام دهید.

از کجا شروع کنیم؟

 

 

1- با ایده های جذاب شروع کنید

اولین گام برای ورود به دنیای کارآفرینی، یافتن یک ایدۀ تجاری جذاب است که کسب‌وکار شما را از سایرین متمایز کند. پیشنهاد ما برای پیداکردن یک ایده مناسب و دوست‌داشتنی، این است که به این فکر کنید که به انجام چه‌کارهایی علاقه دارید و چه مشکلاتی را دوست دارید حل کنید. با پاسخ به این دو سؤال، می‌توانید ایده‌های ناب و درجه‌یکی برای شروع کسب‌وکارتان پیدا کنید.

وقتی ایده نهایی را پیدا کردید، احتمالاً با یک ایدۀ بزرگ و پویایی مواجه می‌شوید؛ پس لازم است آن را کوچک و محدود کنید.

اگر فیلم “The Founder” را تماشا کنید، خواهید دید که مک‌دونالد به‌جای اینکه مانند سایر رستوران‌ها به ارائه انواع غذاها بپردازد، منوی خود را به برگرها، سیب‌زمینی‌ها و نوشیدنی‌های پرفروش محدود کرد. راز موفقیت مک‌دونالد دقیقاً همین بود! این برند، ایدۀ تجاری خود را محدود و متمرکز کرد و به یک فوق‌ستاره در دنیای برندها تبدیل شد.

به‌خاطر داشته باشید که علاقه شما به کارتان تا حد زیادی می‌تواند موفقیت شما را در دنیای کارآفرینی تضمین کند؛ اما تنها علاقه کافی نیست! شما باید مهارت کافی نیز برای کاری که می‌خواهید انجام دهید، داشته باشید. برای کسب مهارت دلخواهتان هم می‌توانید از منابع آموزشی بی‌پایان در اینترنت بهره ببرید.

بعد از یافتن علاقه و کسب مهارت در آن زمینه، به یک مرحله سخت اما لذت‌بخش می‌رسید: انتخاب نام برای کسب‌وکارتان. این مرحله بسیار مهم است و برخی حتی یک ماه زمان می‌گذارند تا یک نام خاص و منحصربه‌فرد برای برند خود پیدا کنند! بنابراین شما نیز وقت بگذارید و یک نام مناسب و مرتبط با برند خود انتخاب کنید.

نکته: بهترین نام برای کسب‌وکار شما، نامی است که ماهیت کسب‌وکارتان را به‌خوبی معرفی کند.

2- شروع به شناسایی مخاطبان هدف خود کنید

 

 

در دومین گام، باید مشخصات بازار هدف و مخاطبان خود را تعیین کنید. برای مثال، لازم است بدانید مشتریان شما در چه رده سنی قرار دارند، در کجا زندگی می‌کنند و چه علایقی دارند.

در اینجا، تحقیقات بازار و شناخت مخاطبان به یاری شما می‌آید و به شما نشان می‌دهد که ایدۀ شما تا چه حد می‌تواند سودآور باشد. این کار همچنین به شما کمک می‌کند نیازهای مشتریان خود را درک کنید و راه‌حل‌هایی بهتر از رقبایتان برای مشکلات آن‌ها ارائه دهید. علاوه بر این، با تحقیقات بازار صحیح و اصولی، می‌توانید بازاریابی مؤثرتری داشته باشید.

برای اینکه اهمیت این موضوع را بهتر درک کنید، می‌خواهیم یک آمار تکان‌دهنده از شکست استارتاپ‌ها در سال 2021 را با شما به اشتراک بگذاریم: وب‌سایت CBINSIGHTS در گزارشی اعلام کرده که 35 درصد از استارتاپ‌ها به دلیل عدم نیاز بازار به محصولات یا خدماتشان شکست خورده‌اند.

این به این معنی است که اگر شما نیز تحقیقات بازار انجام ندهید و مخاطبان هدفتان را نشناسید، کسب‌وکارتان به جمع آن 35 درصد اضافه خواهد شد.

3- ایده های خود را تست و آنالیز کنید

بعد از یافتن ایده و تعیین بازار هدفتان، لازم است یک‌ فاز آزمایشی برای عرضه محصول یا خدماتتان را در نظر بگیرید. این فاز آزمایشی دارای چندین مزیت برای شماست:

  1. امکان آزمایش علاقۀ مخاطبان به محصولتان فراهم می‌شود.
  2. بهترین روش‌های بازاریابی محصولتان را شناسایی می‌کنید.
  3. نقاط قوت و ضعف ایدۀ خود را بهتر می‌فهمیدید.

پیشنهاد ما این است که در آزمایشات خود، از تعداد بیشتری افراد استفاده کنید تا نتایج آزمایش شما معتبرتر باشد. این رویکرد در مراحل ابتدایی کارآفرینی نیز بسیار اثرگذار است. همچنین، سعی کنید تاحدامکان ایدۀ خود را به دست بیشتری از افراد برسانید تا بازخورد گسترده‌تری دریافت کنید و نقاط ضعف و قوت ایدۀ خود را بهبود ببخشید.

4-برای شروع کار خود، طرح کسب‌وکار (Business Plan) مناسب و دقیق مشخص کنید

طرح کسب‌وکار یا بیزینس پلن، سندی است که مشخص می‌کند فعالیت‌های کسب‌وکار شما، چگونگی عملکرد آن و راهبردهای مورداستفاده برای دستیابی به موفقیت را نشان می‌دهد.

وجود بیانیۀ مأموریت، برنامۀ بازاریابی و سایر جوانب کسب‌وکار در این سند ضروری است؛ زیرا این اطلاعات به شما کمک می‌کنند تا اهداف خود را واضح تعریف کنید و به سمت هدف خود حرکت کنید.

همچنین، تدوین یک گزارش خلاصه از طرح کسب‌وکارتان نیز توصیه می‌شود. این گزارش در مواقعی که نیاز به جذب سرمایه‌گذار یا جستجوی شریک دارید، بسیار مفید است و به‌سرعت موضوعات اصلی و اهداف کلیدی شما را مرور می‌کند.

5- ایجاد یک وب‌سایت

 

 

امروزه، حضور آنلاین برای هر کسب‌وکار ضروری است. با طراحی فروشگاه اینترنتی ، اعتبار کسب‌وکار شما افزایش پیدا می‌کند و باعث می‌شود تا بیشترین افراد ممکن با برند شما آشنا شوند و فروش شما افزایش یابد.

ایجاد یک وب‌سایت و یا فروشگاه آنلاین امروزه نیازی به استخدام یک طراح وب یا یادگیری برنامه‌نویسی ندارد. شما با استفاده از ابزارهای طراحی سایت، حتی بدون نیاز به دانش فنی خاص، می‌توانید در کمتر از 10 دقیقه وب‌سایت خود راه‌اندازی کنید.

6-داشتن شرکا و همکاران موثر

داشتن یک یا چند شریک همراه و باتجربه به شما کمک می‌کند تا با چالش‌های کسب‌وکارتان به بهترین شکل ممکن روبرو شوید و از فرصت‌های بازار به طور کامل بهره‌مند شوید.

بهترین است که در جستجوی شریکانی باشید که به نیازها و اهداف شما بی‌نهایت نزدیک هستند. همچنین، در زمان معرفی خود و طرح کسب‌وکارتان به او، یک خلاصه کامل و دقیق ارائه دهید تا او بتواند به‌درستی با ماهیت و اهداف شرکت شما آشنا شود.

کارمندانی که در ابتدای راه خود استخدام می‌کنید، در قالب فرهنگ‌سازمانی کسب‌وکار شما نقش اساسی دارند؛ بنابراین، سعی کنید از ابتدا استخدام‌های صحیح و با اصول را انجام دهید تا بتوانید موفقیت کسب‌وکار خود را به طور کامل تضمین کنید.

7- ارتباطات و شبکه‌سازی

 

 

کسب‌وکار، مسیری است که نمی‌توانید آن را به‌تنهایی طی کنید. حتی اگر نمی‌خواهید شریکی داشته باشید، نیازمند مشاوران و مربیان آگاه و باتجربه هستید که به شما کمک کنند تا بازارتان را بهتر بشناسید، از فرصت‌ها بهتر استفاده کنید و از خطاهای هزینه‌بر جلوگیری کنید.

برای ایجاد شبکه و پیداکردن افراد باتجربه، می‌توانید در رویدادها و نمایشگاه‌های مرتبط با صنعت خود شرکت کنید یا حتی میزبان و اسپانسر این رویدادها باشید.

8- برنامه‌ریزی مالی

برنامه‌ریزی برای امور مالی کسب‌وکارتان ممکن است جذاب نباشد، اما بسیار لازم و ضروری است! در این مرحله باید به‌درستی هزینه‌های شروع یک کسب‌وکار را درک کنید، از جمله مواردی مانند مواد اولیه، تولید، استخدام نیروهای کاری، اجاره محل کسب‌وکار و…

بهتر است یک مشاور مالی حرفه‌ای را به کمک بگیرید تا به شما کمک کند بودجه مورد نیازتان را برآورد کنید و هزینه‌هایتان را مدیریت نمایید. هنگامی که بودجه مالی خود را مشخص کردید، باید وضعیت مالی کسب‌وکارتان را نیز بررسی نمایید.

سپس باید تصمیم بگیرید چقدر خودتان می‌خواهید در کسب‌وکارتان سرمایه‌گذاری کنید. اگر به دنبال جذب سرمایه‌گذار هستید، باید مزیت رقابتی ایده کسب‌وکارتان را به سرمایه‌گذاران مناسب معرفی کنید تا آن‌ها به شما و کسب‌وکارتان اعتماد کنند.

در پایان نیز، لازم است یک حساب بانکی مجزا برای کسب‌وکارتان ایجاد کنید تا پرداخت‌ها و درآمدهای شما به شفافیت بیشتری دست یابد. این کار، حسابداری شما را ساده‌تر می‌کند و به شما اطلاعات دقیق‌تری درباره رشد برندتان ارائه می‌دهد.

9-ایجاد شناسه برندی قوی

رنگ، نماد، ارزش‌های مؤسساتی و فرهنگ‌سازمانی شما، شناسه برندتان را شکل می‌دهند. حتی فونتی که برای نماد شما انتخاب می‌کنید، بخشی از هویت برند شماست زیرا پیامی معین به مخاطب ارسال می‌کند؛ بنابراین می‌توان گفت که شناسه برند شما مجموعه‌ای از پیام‌هایی است که در ذهن مخاطبان جا می‌ماند.

یکی از ضروریات برای موفقیت در کارآفرینی، ایجاد یک شناسه برند قوی است؛ چرا که این اقدام باعث تمایز شما از رقبا می‌شود و باعث ایجاد وفاداری مشتریان به کسب‌وکار شما می‌گردد.

10- خلق ارزش

تا به این لحظه، نه گام اساسی برای راه‌اندازی کسب‌وکار خود پشت سر گذاشته‌اید؛ از شما تبریک می‌گویم که این مسیر جذاب را برای آغاز یک زندگی جدید انتخاب کرده‌اید و امیدوارم که موفقیت‌های فراوانی را تجربه کنید.

حالا در گام آخر، می‌خواهیم به اهمیت خلق ارزش در کسب‌وکار اشاره کنیم. باید بدانید که برای تبدیل‌شدن به یک کارآفرین موفق، باید به‌خوبی ارزش‌آفرینی کنید؛ به این معنا که محصولات و خدماتی که ارائه می‌دهید، باید ارزش جدید و منحصربه‌فردی نسبت به محصولات و خدمات رقبایتان داشته باشند.

با پشت سر گذاشتن 9 مرحله، شما ایده‌ی خود را آزمایش کرده و یک شناسه برند قوی برای خود ایجاد کرده‌اید. حالا زمان آن رسیده تا استراتژی ورودتان به بازار را مشخص کنید.

به هر نحو که تصمیم بگیرید؛ آیا از طریق شبکه‌های اجتماعی به مشتریان معرفی می‌شوید یا از راه‌های دیگری مانند تبلیغات تلویزیونی استفاده می‌کنید، باید با یک پیام واضح و دقیق به مخاطبان خود ارائه دهید که چرا باید شما را انتخاب کنند و چگونه از رقبا بهتر هستید.

آماده‌باش برای ورود به کارآفرینی

در مرحلۀ پیشین، به شما 10 گام برای شروع کارآفرینی را تشریح کردیم. این گام‌ها، پر از هیجان و لذت بودند؛ اما باید بدانید که کارآفرینی یک مسیر پرفراز و نشیب و پیچیده‌ای است که هر فردی نمی‌تواند به راحتی از آن عبور کند.

ممکن است شما بگویید که به کارتان علاقه‌مندید که این بسیار عالی است؛ اما کارآفرینی علاوه بر لذتی که به همراه دارد، استرس‌های زیادی هم دارد. چرا؟ به دلیل اینکه زندگی شما به کسب‌وکاری وابسته می‌شود که راه‌اندازی کرده‌اید و بعد از آغاز کارآفرینی، دشوار است تا بین کار و زندگی شخصی خود تعادل برقرار کنید؛ بنابراین، به حمایت‌های مالی و روحی نیاز دارید تا در مسیر پیشرو موفقیت‌آمیز باقی بمانید.

در ادامه، برای آماده‌سازی شما برای شروع کارآفرینی، 5 راهکار ارائه داده‌ایم. هر یک از این راهکارها، کاربردی و اساسی هستند و به شما کمک می‌کنند تا به یک کارآفرین موفق تبدیل شوید.

آموزش چگونگی مدیریت شکست‌ها در کارآفرینی

طبق گزارش اداره آمار کار ایالات متحده، 20 درصد از کسب‌وکارها در سال اول فعالیتشان، با مواجهه به شکست روبه‌رو می‌شوند؛ بنابراین، به‌عنوان یک کارآفرین، یکی از نکات مهمی که باید یاد بگیرید، این است که چگونه با شکست‌ها برخورد کنید و آن‌ها را مدیریت کنید.

در مسیر کارآفرینی ممکن است به یک “نه” از یک سرمایه‌گذار، مشتری یا هر فرد دیگری برخورد کنید. اینجاست که تفاوت بین یک کارآفرین قوی و یک کارآفرین ضعیف آشکار می‌شود! کارآفرین ضعیف ممکن است پس از این اتفاق دلسرد شود و حتی کارآفرینی را رها کند؛ اما کارآفرین موفق، زیرا می‌داند چگونه با شکست مقابله کند، به مسیرش ادامه می‌دهد باقدرت بیشتر.

یک مثال جذاب برای شما بزنیم؛ خانم جی. کی. رولینگ، نویسنده کتاب‌های محبوب هری پاتر، یکی از افرادی است که در طول زمان از ناشران مختلف “نه” شنیده است؛ اما او دلسرد نشد و یکی از معروف‌ترین رمان‌های تاریخ را نوشت. خانم رولینگ در سال 2016، دو نامه رد از ناشرانی که کتاب هری‌پاتر را نپذیرفته بودند را در صفحه توییترش منتشر کرد و به طرفدارانش گفت که این رفتار‌ها او را از ادامه نوشتن باز نگه داشته‌اند.

اما چطور می‌توان با شکست‌ها کنار آمد؟ دکتر بکر فلپس، نویسنده کتاب “Bouncing Back from Rejection”، معتقد است که یکی از بهترین راه‌ها برای مقابله با شکست، مراقبه است. مراقبه می‌تواند هر چیزی از مدیتیشن، دویدن و حتی گوش‌دادن به موسیقی باشد؛ تمرکز بر افکاری که آرامش‌بخش هستند و شما را به حالت عادی برگردانند.

ایجاد یک جریان مالی پایدار

طبق نظرسنجی اخیر از سوی Guidant Financial، یکی از چالش‌های اساسی که کسب‌وکارهای کوچک با آن مواجه هستند، کمبود سرمایه است. برای جلوگیری از ورود به این چالش، ضروری است که یک منبع مالی ثابت و پایدار برای کسب‌وکارتان تعیین کنید.

علاوه بر داشتن یک جریان درآمد ثابت، باید از سودآوری کسب‌وکارتان اطمینان حاصل کنید. این اطمینان تنها از طریق تحقیقات بازار به دست می‌آید. به‌عبارت‌دیگر، پس از انجام تحقیقات بازار، می‌توانید بسنجید که آیا تقاضا برای محصول یا خدمت شما کافی است یا خیر.

نیاز به یک راهنما (منتور)

بسیاری از بزرگان کارآفرینی تاریخ اعلام کرده‌اند که بدون داشتن یک راهنما یا منتور، هرگز به موفقیت نمی‌رسیدند. نقش یک منتور حرفه‌ای در رسیدن به موفقیت کسب‌وکارها بسیار مهم است. منتور، تجربیات و چالش‌های راه سخت کسب‌وکار را می‌شناسد و تمام مهارت‌های لازم برای اتخاذ تصمیمات صحیح و موفقیت‌آمیز را به شما آموزش می‌دهد.

به‌عنوان‌مثال، منتور بیل گیتس، وارن بافت، یکی از سرمایه‌گذاران بزرگ و مشهور است. بیل گیتس با استفاده از تجربیات و توانایی‌های وارن بافت در زمینه سرمایه‌گذاری و اقدامات خیریه، به موفقیت‌های خود دست‌یافته است.

انگیزه و علاقه به ایدۀ خود

همان‌طور که در بخش قبلی این مقاله و در گام اول کارآفرینی بیان شد، اگر به ایده‌ای که می‌خواهید اجرا کنید علاقه‌مند باشید، احتمالاً موفقیت شما تضمین شده است. تجربه نشان داده است که علاقه به ایده و پیگیری آن توسط کارآفرینان موفق، اساس موفقیت آن‌ها را تثبیت می‌کند.

بر اساس گزارشی از وب‌سایت TechCrunch، برخی از بزرگ‌ترین و معروف‌ترین شرکت‌های جهان مانند اوبر، واتس‌اپ و حتی اینستاگرام، در دوران رکود اقتصادی شروع به فعالیت کردند. بنیان‌گذاران این شرکت‌ها همیشه به دنبال نوآوری و خلاقیت بوده و این علاقه شدید به ایده‌های خود، آن‌ها را تشویق کرده است تا در شرایط پرخطر مانند رکود اقتصادی، انگیزه خود را از دست ندهند.

پذیرش ریسک

ریسک‌پذیری در تحول شما به یک کارآفرین موفق نقش بسزایی دارد. اگر خود را به ریسک معرفی نکنید، امکان پیشرفت و موفقیت شما کم است. مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس‌بوک، این نکته را به این شکل بیان می‌کند:

«بزرگ‌ترین ریسک، ریسک‌نکردن است! در واقع، در یک‌دنیای در حال تغییر سریع، تنها استراتژی که شکست آن تضمین شده است، عدم‌پذیرش ریسک است.»

کلام آخر

در این مقاله، به شما 10 مرحلۀ لازم برای شروع کارآفرینی را تشریح کردیم و پس از آن با ارائۀ 5 راهکار، شما را برای مواجهه با چالش‌های دنیای کارآفرینی آماده کردیم. چند خط بالاتر نیز به خطرات کارآفرینی اشاره کردیم که ممکن است با آنها روبرو شوید. احتمالاً مهم‌ترین بخش این مقاله، همین بحث درباره خطرات کارآفرینی است، بنابراین اهمیت ویژه‌ای به آن داده شود تا در آینده مشکلی نداشته باشید.

در پایان، باید بگوییم که اگر هنوز آماده کارآفرینی نیستید، نیازی به نگرانی نیست! هیچ‌وقت برای شروع دیر نیست. می‌توانید با برنامه‌ریزی دقیق یا با کمک یک آژانس دیجیتال مارکتینگ برای شروع کارآفرینی آماده شوید و با گام‌های کوچک و پیوسته به هدف خود نزدیک شوید. اهمیت این است که کارهای خود را به طور مداوم ادامه دهید و ازدست‌دادن انگیزۀ خود را فراموش نکنید. این تداوم کارهای کوچک، در نهایت به موفقیت شما کمک می‌کند. در زبان ما هم یک ضرب‌المثل وجود دارد که می‌گوید: “رهرو آن نیست که گاه تند و گاهی خسته رود. رهرو آن است که آهسته و پیوسته حرکت کند! ”

 

فهرست مطالب

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
خبرنامه مجله کسب وکار اینترنتی و درآمدزایی آنلاین

با عضویت در خبرنامه، هر هفته یک ایمیل مفید در زمینه پولسازی اینترنتی دریافت کنید

دیدگاه

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سال گذشته افتخار همکاری با 500 بیزینس رو داشتم

در 10 مورد

به شکلی عجیب و چند برابری درآمد کسب کردیم

مسیر حرکت شگفت انگیز این 10 مورد موفق رو به شکل یک ویدیو آموزشی رایگان آماده کردم تا در اختیار تمام بازدید کنندگان سایتم قرار بدم.

این ویدیو کاملا رایگان می باشد و به عنوان یادگاری از طرف تیم میلاد روشن به شما تقدیم میشود به امید اینکه توانسته باشیم قدم کوچکی در موفقیت شما عزیزان برداریم.

برای جلوگیری از گوگل اسپم؛ ویدیو در واتساپ ارسال میشود

درخواست تماس
در صورتی که تمایل دارید ما با شما تماس بگیریم، اطلاعاتتان را از طریق فرم برای ما ارسال کنید.
درخواست تماس
در صورتی که تمایل دارید ما با شما تماس بگیریم، اطلاعاتتان را از طریق فرم برای ما ارسال کنید.
درخواست تماس
لطفا اطلاعات تماس خورد را وارد نمایید تا برای هماهنگی مشاوره با شما تماس بگیریم
طراحی سایت
آژانس دیجیتال مارکتینگ روشن
با ما تماس بگیرید

شماره تماس

ورود به سایت