آژانس دیجیتال مارکتینگ و طراحی سایت روشن

68 995 910 - 021
لوگو طراحی سایت
آژانس دیجیتال مارکتینگ روشن

راهنمای جامع راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی

 

 

راه‌اندازی فروشگاه آنلاین و کسب‌وکار اینترنتی بدون شک یک ایده عالی برای شروع یک کار پردرآمد جدید یا گسترش کسب‌وکار فعلی و افزایش درآمدتان است. اگر تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید و چه مراحلی را طی کنید، توصیه می‌کنیم این مقاله را تا انتها دنبال کنید. این مقاله بر اساس تجربه‌های موفق راه‌اندازی بسیاری از فروشگاه‌های آنلاین نوشته شده و راهکارهای ارائه شده در آن کاملاً تست شده‌اند و از اتلاف وقت شما در آزمون و خطا جلوگیری می‌کند.

طبق مطالعه‌ای در سال 2019، حدود 2 میلیارد نفر به خرید آنلاین از فروشگاه‌های اینترنتی پرداخته‌اند. این تعداد که همچنان در حال افزایش است، نشان‌دهنده یک ظرفیت بالقوه و بی‌نظیر است. علاوه بر آمار جهانی، با نگاهی به شرایط کشور خودمان، می‌توانیم کسب‌وکارهای زیادی را ببینیم که با استفاده از ظرفیت‌های آنلاین توانسته‌اند فروش بالایی داشته باشند. اگر در تهران زندگی می‌کنید و از میدان فاطمی عبور کرده‌اید، حتماً ازدحام و شلوغی مارکامد توجهتان را جلب کرده است. کمتر فروشگاه لباس دیگری در ایران را می‌توان یافت که چنین رونقی داشته باشد. علاوه بر دلایلی مانند کیفیت خوب، قیمت مناسب، و تنوع بالا، شاید اصلی‌ترین دلیل این رونق، پیج اینستاگرام این مجموعه باشد که بیش از یک میلیون دنبال‌کننده دارد و بسیاری از افراد روزانه با محصولات جدیدشان از طریق این فضا آشنا می‌شوند و تعامل دارند. ده‌ها نمونه دیگر در حوزه‌های مختلف وجود دارند که با استفاده درست از ابزارهای آنلاین توانسته‌اند با رقبای خود تمایز ایجاد کرده و سهمی از بازار بزرگ آنلاین به دست آورند.

اگر شما هم برای ورود به این فضا علاقه‌مند هستید، تا پایان با ما همراه باشید.

گام اول: قالب مناسب برای سایت خود انتخاب کنید

 

 

الگوهای متعددی برای طراحی سایت فروشگاهی در دسترس هستند. می‌توانید از قالب‌های آماده شرکت های طراحی سایت استفاده کنید. شما به یک ویترین دیجیتال برای نمایش کالا و خدماتتان نیاز دارید. پس از طراحی و پیاده‌سازی سایت، باید دامنه‌ای مناسب تهیه کرده و آدرس اینترنتی خود را انتخاب و ثبت کنید.

با اتصال دامنه، سایت شما در اینترنت قابل دسترسی خواهد بود و اصطلاحاً آنلاین می‌شود. حتماً نام تجاری و لوگوی برندتان را در بخش‌هایی که بیشتر جلب توجه می‌کند، در طراحی سایت بگنجانید. حالا همه چیز آماده است تا مشخصات فنی و ویژگی‌های کالا یا خدمات خود را در این ویترین دیجیتال فروشگاه آنلاین ثبت کنید.

گام دوم: ثبت ویژگی‌های کالا و خدمات

اکنون که وب‌سایت شما آماده است، باید جزئیات و مشخصات دقیق کالا و خدمات خود را در این ویترین دیجیتال ثبت کنید. این مشخصات باید به گونه‌ای باشد که خریدار بتواند پاسخ اکثر سوالات خود را که در خرید حضوری ممکن است بپرسد، بلافاصله دریافت کند. قالب‌های آماده معمولاً فهرستی از این ویژگی‌ها و مشخصات را پیشنهاد می‌دهند. حتماً عکس‌های کاملی از زوایای مختلف محصول در سایت بگذارید. بسیار مهم است که به صورت بصری، حس بینایی خریدار را تحریک کنید تا با دیدن کالا و خدمات شما، برای خرید مصمم‌تر شود. اگر کالای شما فیزیکی است، می‌توانید در کنار یک شئ دیگر از آن عکس بگیرید تا ابعاد برای کاربر گویا تر باشد. اگر محصولتان به صورت فایل یا خدمات است، نزدیک‌ترین تصاویر مرتبط را بارگذاری کنید. گالری‌های عکس را جستجو کنید و تصاویری بیابید که به جای شما با خریدار صحبت کنند. حتماً در کنار تصاویر، توضیحات مکتوبی درج کنید. این توضیحات برای خریداران بسیار مفید خواهد بود. همزمان با اضافه کردن خدمات و کالاهای بیشتر و ایجاد تنوع، نظم را حفظ کنید تا خریدار آنلاین دچار سردرگمی نشود.

گام سوم: اضافه کردن روش پرداخت الکترونیک مناسب به وب‌سایت

پس از بررسی سایت توسط مخاطب و تصمیم به خرید، مهم است که فرآیند خرید سریع و راحت باشد. اگر سایت خود را با کمک شرکت طراحی سایت ساخته‌اید، به راحتی می‌توانید درگاه‌های مختلف واسط و یا مستقیم بانکی را به آن متصل کنید.

پس از انتخاب محصول، مشتری با انتخاب یکی از درگاه‌های فعال شده در فروشگاه شما، پرداخت اینترنتی را انجام می‌دهد و مجدداً به سایت بازمی‌گردد و می‌تواند وضعیت سفارش خود را بررسی کند.

گام چهارم: انتخاب رویکرد مناسب برای ارسال و حمل و نقل

اگر محصولات دیجیتالی را در فروشگاه آنلاین خود می‌فروشید، نیازی به نگرانی در مورد ارسال و حمل و نقل ندارید، زیرا محصولات شما به صورت آنلاین به دست مشتری می‌رسند. اما اگر محصول فیزیکی می‌فروشید، باید سیاست حمل و نقل و ارسال کالا را تعیین کنید. از تجربه‌ی شرکت‌های معتبر در این زمینه بهره بگیرید. تجربه‌های خرید خود از فروشگاه‌های آنلاین مثل دیجی‌کالا، خانومی، اسنپ مارکت و سایر فروشگاه‌های معتبر را مرور کنید و از نکات مثبت آنها الگو بگیرید. سیاست شما می‌تواند شامل ارسال رایگان باشد، یا از یک قیمت خاص به بالا، ارسال رایگان انجام شود. همچنین می‌توانید تعرفه‌ی حمل و نقل را بر اساس وزن محموله تعیین کنید و جدولی برای تعیین نرخ حمل و نقل در نظر بگیرید.

گام پنجم: توجه به مالیات بر ارزش افزوده

بسته به نوع فعالیت و محصول شما، اگر مالیات بر ارزش افزوده به کسب و کار شما تعلق می‌گیرد، باید آن را در وب‌سایت خود اعلام کرده و مبلغ آن را در قیمت‌ها لحاظ کنید. در غیر این صورت، مجبور به پرداخت مالیات از میزان فروش و سودتان خواهید بود.

خبر خوب این است که اگر سایت خود را با کمک شرکت های دیجیتال مارکتینگ راه‌اندازی کرده‌اید، می‌توانید با درخواست از آنها این امکان را در فروشگاه خود فعال کنید تا مالیات بر ارزش افزوده را به صورت خودکار محاسبه کنید.

گام ششم: تبلیغات را آغاز کنید

اکنون که وبسایت شما آماده است، مشخصات محصولات را وارد کرده‌اید، تصاویر مناسب را بارگذاری کرده‌اید، قابلیت پرداخت الکترونیک را فعال کرده و سیاست حمل و نقل را تنظیم نموده‌اید، زمان تبلیغات فرا رسیده است. از هر فرصتی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغ و هدایت کاربران به وبسایت خود بهره ببرید. اینستاگرام را برای معرفی محصولات و لینک‌دهی به سایتتان استفاده کنید. همچنین ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی یا ارائه تخفیف‌های ویژه به مناسبت‌های مختلف می‌تواند به افزایش فروش کمک کند. از سرویس‌هایی مانند MailerLite یا Sender برای این منظور بهره‌مند شوید.

گام هفتم: فعال‌سازی پرداخت در محل با POS

در برخی موارد، ممکن است به دلیل ماهیت کالا یا قیمت بالای آن، مشتریان اصرار بر پرداخت حضوری و در محل داشته باشند. با درخواست از شرکت دیجیتال مارکتینگ که با آن همکاری دارید، می‌توانید علاوه بر پرداخت آنلاین، گزینه پرداخت در محل را نیز فعال کنید. این امکان نه تنها دغدغه کاربران را رفع می‌کند، بلکه حس اطمینان بیشتری به آن‌ها می‌دهد.

 

 

گام هشتم: تحلیل و ارزیابی کنید

پس از طراحی سایت، حجم زیادی از داده‌ها از فرآیند فروش آنلاین ذخیره می‌شود. با تحلیل این داده‌ها، می‌توانید ارزیابی دقیقی از عملکرد فروشگاه خود داشته باشید. مواردی مانند بیشترین و کمترین تعداد فروش روزانه، متوسط تعداد و مبلغ فروش، آمار بازدیدکنندگان وب‌سایت و… بخش بزرگی از این اطلاعات از طریق پنل کاربری در دسترس است. همچنین می‌توانید از ابزارهای بازاریابی مانند گوگل آنالیتیکس برای به‌دست‌آوردن اطلاعات دقیق‌تر استفاده کنید. اگر تبلیغات خاصی اجرا کرده‌اید یا سیاست ویژه‌ای برای جذب مشتری در پیش گرفته‌اید، می‌توانید با تحلیل این داده‌ها میزان اثربخشی آن را بررسی کنید. در صورت موفقیت، آن را ادامه داده و در غیر این صورت، روش خود را تغییر دهید.

تخفیف‌ها و ارتباط با مشتریان

ارائه تخفیف‌های دوره‌ای، فصلی یا مناسبتی، ارتباط ایمیلی با مشتریان وفادار، روش‌های وفادارسازی مشتری، تبلیغات اینستاگرامی و فعالیت‌های روابط عمومی در شبکه‌های اجتماعی همگی به شرطی موثر خواهند بود که تاثیر خود را در ابزارهای تحلیل و ارزیابی نشان دهند. بنابراین، داشتن ابزارهای آنالیز داده برای یک فروشگاه آنلاین ضروری است تا بتوانید تصمیمات خود را بر اساس اطلاعات دقیق و ارزیابی‌های مستند بگیرید.

فهرست مطالب

با دوستانتان به اشتراک بگذارید
با دوستانتان به اشتراک بگذارید
خبرنامه آکادمی کسب و کار اینترنتی روشن

با عضویت در خبرنامه روشن، هر هفته یک ایمیل مفید در زمینه آموزش فروش اینترنتی دریافت کنید

دیدگاه

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سال گذشته افتخار همکاری با 500 بیزینس رو داشتم

در 10 مورد

به شکلی عجیب و چند برابری درآمد کسب کردیم

مسیر حرکت شگفت انگیز این 10 مورد موفق رو به شکل یک ویدیو آموزشی رایگان آماده کردم تا در اختیار تمام بازدید کنندگان سایتم قرار بدم.

این ویدیو کاملا رایگان می باشد و به عنوان یادگاری از طرف تیم میلاد روشن به شما تقدیم میشود به امید اینکه توانسته باشیم قدم کوچکی در موفقیت شما عزیزان برداریم.

برای جلوگیری از گوگل اسپم؛ ویدیو در واتساپ ارسال میشود

درخواست تماس
در صورتی که تمایل دارید ما با شما تماس بگیریم، اطلاعاتتان را از طریق فرم برای ما ارسال کنید.
درخواست تماس
در صورتی که تمایل دارید ما با شما تماس بگیریم، اطلاعاتتان را از طریق فرم برای ما ارسال کنید.
درخواست تماس
لطفا اطلاعات تماس خورد را وارد نمایید تا برای هماهنگی مشاوره با شما تماس بگیریم
طراحی سایت
آژانس دیجیتال مارکتینگ روشن
با ما تماس بگیرید

شماره تماس

ورود به سایت