تنها 0.05 ثانیه طول میکشد تا یک مشتری تصمیم بگیرد که در سایت شما بماند یا خیر؛ به عبارتی، زمانی کوتاهتر از یک چشم زدن! اینکه او بماند یا نماند، بسیار به ساختار و صفحۀ اصلی یا Homepage سایت یا فروشگاه اینترنتی شما بستگی دارد. ما با توجه به این موضوع مهم، در این مقاله به شما اصول طراحی صفحۀ اصلی و فروشگاه اینترنتی را آموزش میدهیم و چگونگی طراحی یک هومپیج جذاب برای سایتتان را مورد بررسی قرار میدهیم. بنابراین، تا آخرین قسمت این مقاله ارزشمند، همراه ما باشید!
هشت نکته کلیدی در طراحی صفحه اول فروشگاههای اینترنتی
بیایید اینطور به قضیه نگاه کنیم که صفحۀ اصلی فروشگاههای آنلاین همانند ویترینهای فروشگاههای فیزیکی عمل میکند. همانطور که صاحب یک فروشگاه فیزیکی با طراحی ویترینهای شیک و جذاب، سعی میکند تا مشتریان بیشتری را وارد مغازهاش کند، صاحبان فروشگاههای آنلاین نیز با طراحی حرفهای صفحۀ اصلی فروشگاه خود، تلاش میکنند تا کاربران را در سایت خود جذب کرده و آنها را به سمت خرید هدایت کنند.
برای اینکه بتوانید مشتریان بیشتری را در سایت و فروشگاه آنلاین خود جذب کنید، باید رعایت چند اصل کلیدی را برای طراحی یک صفحۀ اصلی منسجم، جذاب و مؤثر در نظر بگیرید. در ادامه به 8 نکته اصلی اشاره میکنیم که به شما کمک خواهد کرد تا هومپیجهای قدرتمندی را طراحی نمایید.
1-سکشن قهرمان یا همان (Hero Section) را اصولی طراحی کنید
بخش اولیهای که کاربران هنگام ورود به فروشگاه اینترنتی شما مشاهده میکنند، بخش قهرمان یا Hero Section است. این بخش باید محتوایی هدفمند، واضح و روشن داشته باشد. برای تکمیل محتوای این بخش میتوانید:
- تصویر و اطلاعات یکی از محصولات پرفروش خود را نمایش دهید.
- کمپین فروش فعلی خود را معرفی کنید.
- از محتواهایی باارزش برای مخاطبان استفاده کنید تا مأموریت و هویت برند خود را بهوضوح نشان دهید.
با استفاده از محتوای بخش قهرمان، میتوانید احساسات کاربران را تحریک کنید؛ اما برای انجام این کار، باید در نظر داشته باشید که کاربران پس از ورود به سایت شما باید چهکارهایی انجام دهند.
نکته مهم: در انتخاب تصاویر و پیامهایی که در ابتدا و در مرکز صفحه اصلی خود قرار میدهید، هوشمندانه و بادقت عمل کنید.
2-از کال تو اکشن (CTA)استفاده کنید
دعوت به اقدام یا Call To Action (CTA)، در واقع یک درخواست است که از مخاطب خود دارید تا اقدام خاصی را انجام دهد. این دعوت میتواند شامل دکمهها، لینکها یا پیامهایی باشد که بازدیدکنندگان را به انجام کارهای خاصی مانند بازدید از محصولات، ثبتنام در خبرنامه، دانلود فایل و غیره، ترغیب میکند.
زمانی که قصد استفاده از CTA را دارید، حتماً اطمینان حاصل کنید که آنها ازنقطهنظر زیباییشناختی جذاب و دارای متن ساده و قابلفهم باشند. از استفاده از عبارات مبهم بر روی دکمهها خودداری کنید و بهجای آن، از کلمات ساده و درعینحال قوی استفاده کنید.
توجه داشته باشید که در استفاده از CTA، تند عمل نکنید! بهتر است یک یا دو اقدام اصلی را که برای شما اهمیت دارند، اولویتبندی کرده و آنها را در صفحۀ اصلی فروشگاه خود قرار دهید. همچنین، CTA اصلی خود را در نقاط مختلف صفحۀ اول سایتتان به نمایش بگذارید.
3-منوی محصولات را با ساختار مناسب طراحی کن!
منوی محصولات شما در صفحۀ اصلی سایت، باید دارای دستهبندی ساده و واضحی باشد. این اقدام موجب کاهش تعداد کلیکهایی میشود که مشتریان برای پیداکردن محصولات موردنظرشان نیاز دارند.
منوی اصلی سایت شما همچون یک تابلوی راهنما عمل میکند و مشتریان را به صفحات محصول هدایت میکند؛ بنابراین، CTA ها، ساختار و متن آن را ساده نگه دارید. اگر ایدهای برای دستهبندی محصولات خود ندارید، بهتر است به سایت فروشگاههای رقیب خود، سر بزنید و از روش دستهبندی آنها الهام بگیرید.
4-به نظرهای مشتریان قبلی اهمیت دهید!
اهمیت نظرات مشتریان را نمیتوان نادیده گرفت. صفحۀ اصلی سایت شما بهترین مکان برای ارائه نظرات مثبت مشتریان دربارۀ برند، محصولات و خدمات شماست. بهعلاوه، میتوانید از محتوای تولید شده توسط کاربران (UGC) نیز در این صفحه استفاده کنید.
هدف اصلی از این اقدام، جلباعتماد مشتریان بالقوه و جذب مخاطبان جدید برای فروشگاه شماست.
5-حتما بخش «درباره ما» را تکمیل کنید
افزودن یک بخش یا صفحه به نام “دربارۀ ما” شاید ضروری به نظر نیاید؛ اما این امکان را به برند شما میدهد تا به بازدیدکنندگان بیان کند که کی هستید، چه نیازی را برطرف میکنید و چرا آنها باید از شما خرید کنند. همچنین، این فضا فرصت خوبی برای ارائه ارزشافزوده کسبوکار شماست.
6-پیشنهاد های چشمگیر برای ارسال محصولات بدهید
باتوجهبه دادههای ارائه شده توسط آمار Statista، تقریباً 40 درصد از مشتریان جهان اهمیت ارسال رایگان یا با تخفیف در زمان خرید را تأیید میکنند. به همین دلیل، توصیه میشود که اگر شما از ارسال رایگان یا با تخفیف برخوردار هستید، این امر را به صورت روشن و برجسته در صفحۀ اصلی سایت خود اعلام کنید. به عنوان مثال، میتوانید یک بنر را به صفحۀ اصلی اضافه کرده و بر روی آن عباراتی از قبیل “ارسال رایگان محصولات” یا “ارسال رایگان با خرید بیش از 200 هزار تومان” را نمایش دهید.
7-به ماهیت برند توجه کنید
هویت برند، یک مجموعه از اجزای بصری است که از جمله لوگو، رنگها و جزئیات دیگر است که به مشتریان کمک میکند تا یک برند را به یاد بسپارند و آن را از سایر برندها تشخیص دهند. به همین دلیل، صفحه اصلی سایت شما باید نمایانگر هویت برند فروشگاه شما باشد.
این بدان معناست که باید از عناصری مانند رنگها، طرحهای گرافیکی، فیلمها و فونتها استفاده کنید که با هویت برند شما هماهنگ باشند. با این کار، هنگامی که مشتریان به سایت شما مراجعه میکنند یا محصولی را از شما دریافت میکنند، با یک هویت یکپارچه و قابلتشخیص مواجه میشوند.
8-طراحی مناسب برای کار با موبایل را فراموش نکنید!
در مقالههای پیشین نیز گفته شد که بهطوری کلی، ۶۰ درصد از ترافیک اینترنت جهان را دستگاههای تلفن همراه استفاده میکند. این به معنای آن است که همه صفحات سایت شما، از صفحۀ اصلی تا صفحات محصول، باید به طور کامل و بهصورت بهینه در صفحههای کوچک نمایش داده شوند و عملکرد مطلوبی داشته باشند. به طور خاص، هر صفحه باید بهسرعت بارگیری شده، بهراحتی قابل پیمایش باشد و بهطورکلی تجربه کاربری راضیکنندهای را فراهم کند.
در این مقاله آموزشی، به شما 8 اصل بنیادین را برای طراحی یک هومپیج جذاب برای طراحی سایت یا طراحی سایت فروشگاهی تان معرفی کردیم. ممکن است فکر کنید که اهمیت صفحۀ اصلی سایت با سایر صفحهها یکسان است؛ اما واقعیت که اینطور نیست! هومپیج سایت شما قادر است تا توجه مخاطبان و بازدیدکنندگان را جلب کرده و آنها را به مشتریان تبدیل کند. این چگونه اتفاق میافتد؟ با رعایت اصولی که در این نوشتار به شما شرح دادهایم!